Blog

Casa Verde

Casa Verde

PANOURI SOLARE PRIN PROGRAMUL CASA VERDE

Persoanele fizice cat si cele juridice pot beneficia de finantari nerambursabile, de la stat, prin programul Casa Verde, pentru instalarea panourilor solare.
Astfel, persoanele fizice pot obtine finantari prin programul Casa Verde Clasic, pentru instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Beneficiari persoanele juridice: unitati administrativ-teritoriale, institutii publice si unitati de cult, de asemenea pot obtine finantari pentru montajul panourilor solare sau a altor echipamente cu energii regenerabile, prin programul Casa Verde Clasic Persoane Juridice.
CASA VERDE PENTRU PERSOANE FIZICE
Ce cheltuieli sunt decontate si care sunt pasii pentru depunerea dosarelor de finantare:
– achizitia de sisteme de incalzire si/sau preparare apa calda, care utilizeaza energii regenerabile, inclusiv a celor destinate inlocuirii sau completarii sistemelor clasice de incalzire.
– cheltuieli cu montajul si punerea in functiune a sistemelor.
– taxa pe valoarea adaugata (TVA).

Sumele maxime pentru proiecte:
– 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate (sisteme solare termosifon nepresurizare pentru preparare apa calda);
– 6.000 lei, pentru instalarea de panouri solare presurizate (sisteme solare presurizate pentru preparare apa calda);
– 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldura (pompe de caldura aer-apa, sol-apa sau apa-apa),
cu exceptia pompele de caldura aer-aer (aparate de aer conditionat cu pompa de caldura).

Echipamentele vor fi achizitionate prin operatori economici specializati (instalatori specializati) care comercializeaza si instaleaza sisteme de incalzire cu energii regenerabile.
Dosarele vor fi depuse si semnate de catre beneficiari, la agentia teritoriala de protectia mediului de pe raza judetului respectiv.

Suma alocata sesiunii, distribuita pe judete conform numarului de locuitori, se publica anual odata cu anuntarea deschiderii sesiunii de depunere a dosarelor de finantare.

Etapele sesiunii de finantare sunt urmatoarele:
a) publicarea pe pagina de internet a Autoritatii a ghidului si a anuntului de deschidere a sesiunii de finantare     (puteti cere informatii la agentia teritoriala de protectia mediului de pe raza judetului).
b) depunerea dosarelor de finantare;
c) analiza conformitatii, a eligibilitatii solicitantului si a proiectului;
d) aprobarea dosarelor de finantare selectate;
e) postarea pe website-ul Afm.ro a listei dosarelor de finantare aprobate si respinse;
f) solutionarea contestatiilor;
g) incheierea contractelor de finantare, cu specificarea termenului pentru decontarea cheltuielilor.
h) implementarea proiectului: achizitia echipamentelor si demararea montajului.

Pentru a afla conditiile de eligibilitate si care sunt actele necesare, puteti consulta/descarca Ghidul de finantare complet de pe website-ul Administratiei Fondului pentru Mediu.

Scopul programului il reprezinta imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si preparare apa calda menajera, precum si stimularea utilizarii sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante.

Pentru informatii suplimentare sau oferte comerciale, nu ezitati sa ne contactati: office@solarkraft.ro